onze tips en stappenplan!

zelf behangen

Indien je ervoor kiest om het behang zelf aan te brengen of door een externe partij, hebben wij onderstaand wat tips en handige instructie video's voor je.


Aandachtspunt! Controleer eerst het behang, ga dan pas behangen.

Hoe jij of een derde partij het product behandelt en aanbrengt bepaald het eindresulaat. Bij een tegenvallend eindresultaat valt dit nooit onder de garantie van het product zelf. Neem dit vooraf in overweging en bespreek dit met jouw specialist.

Stap 1 | voorbereiding ondergrond

Bestaat de wand uit gipsplaat, of is deze kort geleden gestuukt?

Zorg dan dat deze wordt voor behandeld met een transparante primer om de zuigende werking tegen te gaan. De wand moet volledig droog en voorbehandeld zijn voordat er behangen wordt. Zet de banen uit op de muur en verf de naden op de muur in kleur van het behang.

Stap 2 | Behang controleren

Controleer bij binnenkomst van het behang eerst het pakket. Controleer vervolgens het behang op eventuele beschadigingen. Bij behang op maat schouw je eerst de banen naast elkaar.

Bij eventuele gebreken neem direct contact met ons op. Pas als alles is gecontroleerd en voldoet ga je het product verwerken.

Stap 3 | Lees de verwerk instructies

Het materiaal van uw behang bepaalt de juiste manier van verwerken en aanbrengen. Start daarom altijd met het lezen van de bijgeleverde instructies van de leverancier. Controleer of de materiaaleigenschappen aansluiten bij de lijm en of deze dus geschikt is. Natuurlijke materialen en textiel zijn lastig aan te brengen, raadpleeg hiervoor een specialist.

Stap 4 | Gebruik de juiste lijm

Het gebruik van de juiste lijm hangt af van het materiaal van het behang. Het gaat hierbij om de drager (materiaal achterzijde/backing). Op het behang staat altijd aangegeven om welk soort materiaal het gaat. Belangrijk om vooraf te controleren, zodat je zeker weet dat de lijm geschikt is.

instructie video

behang met papieren rug

Video afspelen
instructie video

behang met een Non Woven (vlies) rug

Video afspelen
instructie video

vinyl behang met papieren rug

Een alternatieve werkwijze, indien je toch de muur in wilt lijmen. met bijvoorbeeld Arte Clearpro.

Video afspelen